Dags för köksrenovering? Våra experter i Kalmar delar med sig av fem tips

Att de flesta väljer att renovera köket först beror till stor del på att det är en viktig plats i bostaden där hela familjen ska trivas. När du ska utföra en köksrenovering i Kalmar är det viktigt att planera renoveringen. Här får du fem tips från våra experter.

Att genomföra en köksrenovering i Kalmar är ett roligt projekt som ofta engagerar hela familjen. Köket är en central plats i hemmet och här ska inte bara mat lagas utan i köket träffas familjen även för att umgås. Att renovera ett kök är en investering som inte bara höjer trivselfaktorn i hemmet utan även värdet på din bostad. När du planerar att utföra en köksrenovering i Kalmar kan du kontakta oss på Ognizer AB som har snickare i Kalmar som är proffs på köksrenoveringar.

 

Att tänka på vid en köksrenovering i Kalmar

När du ska renovera köket är det en hel del saker som du behöver tänka på innan projektet drar igång. Nedan delar våra skickliga snickare i Kalmar med sig av fem tips inför din köksrenovering.

 

Planering av ditt nya kök

Ska du göra en totalrenovering av köket och byta ut rubbet och ersätta med en ny design, ny köksinredning och nya vitvaror så blir planeringen enkel, då du börjar med ett tomt rum. Vill du däremot bevara vissa delar av köksinredningen eller bara renovera vissa delar av köket behöver du däremot tänka igenom vad som är viktigast att åtgärda för att få bäst resultat.

 

Inspiration och detaljer

Detta är en av de roligare uppgifterna då du ska renovera ditt kök. Här handlar det om att fundera ut vilken typ av färg och design som du vill ha på väggar och golv. Vissa väljer att sätta kakel över hela väggen vid diskbänken andra kanske vill få spännande motiv med hjälp av microcement.

 

Välja ny köksinredning

När du har planerat designen för ditt kök är det dags att välja köksinredning som skåp, diskbänk, lådor med mera. Här bör du fundera på vad du ska använda din köksinredning för och sedan välja den inredning som passar dina behov bäst.

 

Lägg upp en budget

Att lägga upp en budget är kanske den tråkigaste delen men dock den viktigaste så att du får en bra översikt över vad du har råd att investera i. Kanske du vill ha en mer funktionell och exklusivare köksinredning vilket kanske blir på bekostnad av att du får välja bort det exklusiva kaklet, eller tvärtom.

 

Anlita snickare för din köksrenovering i Kalmar

Vid en köksrenovering är det många olika hantverkare som ska utföra arbeten som exempelvis snickare, målare, golvläggare, elektriker och rörmokare. Om du väljer att anlita oss på Ognizer AB kan vi åta oss totalentreprenaden för din köksrenovering i Kalmar.

 

Kontakta oss då du ska renovera ditt kök

Ognizer AB är ett byggföretag som har snickare på Öland som utför tjänster åt företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Du kan kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt möte för en diskussion kring din köksrenovering i Kalmar. 

Boka kostnadsfritt möte med våra kunniga snickare

Om du behöver anlita pålitliga och drivna snickare på Öland eller i Kalmar kan du boka möte med oss. Då kan vi diskutera ditt projekt, lyssna på dina önskemål och bidra med fri konsultation.